KOMENTAR AVDE SIDRANA: "Jasmila, broj ubijene djece je varijabla"

“Ali je konstanta da na optuženičku klupu nije sjeo ni jedan jedini od stotina snajperista Vojske RS-a koji su tu djecu tri i po godine sistematično i sadistički ubijali. Šta je onda u tome istinski problem”, upitao je Sidran.

  • Mini market

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 17

Akademik i književnik Abdulah Sidran reagovao je na izjavu rediteljice Jasmile Žbanić u kojoj je podržala psihologa Srđana Puhalu koji je nedavno "ponudio nagradu" za onoga ko mu dostavi spisak ubijene djece opkoljenog Sarajeva.

Sidran je naručio da je broj ubijene djece varijabla, te da se možda nikad i neće egzaktno ustanoviti.

“Ali je konstanta da na optuženičku klupu nije sjeo ni jedan jedini od stotina snajperista Vojske RS-a koji su tu djecu tri i po godine sistematično i sadistički ubijali. Šta je onda u tome istinski problem”, upitao je Sidran.

Jasmina ! Broj bijene djece je varijabla. Možda se nikad i neće egzaktno ustanoviti. Ali je konstanta da na optuženičku...

Objavljuje Abdulah Sidrančetvrtak, 12. svibnja 2022.

Jasmila Žbanić je na svom Facebook profilu postavila pitanje koje se tiče broja ubijenih djece Sarajeva i dokumentacije o ubijenim mališanima, podržala je analitičarka Srđana Puhala koja je nedavno “ponudio nagradu” za onoga ko mu dostavi spisak ubijene djece.

“Ja neću nuditi pare kao Srđan Puhalo jer smatram da (kroz poreze) sasvim dovoljno plaćamo institucije da rade na utvrđivanju činjenica ( za to svaki mjesec dobijaju platu i do sada su imali priliku objaviti svako ime ubijenog ljudskog bića, datum, okolnosti i mjesto gdje je osoba ubijena i sahranjena ili se vodi kao nestala)”, rekla je između ostalog Žbanića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...