VOLODIMIR ZELENSKI GOVORIO ZA RAI 1: "Spreman sam na razgovor s Putinom, ali samo s njim"

"Početna tačka za bilo kakve razgovore s Putinom trebala bi biti rusko povlačenje iz Ukrajine", rekao je Zelenskij u razgovoru za italijansku državnu televiziju RAI 1. 

  • Svijet

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 1

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovio je da je spreman održati izravne razgovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Početna tačka za bilo kakve razgovore s Putinom trebala bi biti rusko povlačenje iz Ukrajine", rekao je Zelenskij u razgovoru za italijansku državnu televiziju RAI 1. 

"Kao predsjednik, spreman sam razgovarati s Putinom, ali samo s njim. Bez ikakvih posrednika. Taj razgovor mora biti vođen u okviru dijaloga, a ne ultimatuma", rekao je Zelenski.

Ukrajina i Rusija nisu održale pregovore licem u lice od 29. marta. Glavni ruski pregovarač Vladimir Medinskij rekao je da se mirovni pregovore vode online.

Zelenskij je odbacio sve sugestije da bi Ukrajina trebala ustupiti neke dijelove teritorija Rusiji kako bi osigurala mirovni dogovor i osigurala Putinu da spasi obraz.

"Nećemo raditi nikakve kompromise oko teritorijalnog integriteta", rekao je Zelenski.

"Maknite se s teritorija kojeg ste okupirali od 24. februara. To je prvi korak, nakon kojeg možemo razgovarati o svemu", rekao je ukrajinski predsjednik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...