VEDRANA RUDAN DIGLA REGION NA NOGE: "Posvađala sam se sa taksistom zbog Konstrakte, ona je FENOMENALNA žena"

Prema njenim riječima, Konstrakta je poslala "poruku da umjetnici imaju pravo na život, na zdravlje, jer je u jednom društvu umjetnost ono što je bitno".

  • Estrada

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 1

Pred dolazak u Beograd, gdje je imala promociju romana "Doživotna robija" u ispunjenoj velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra, Vedrana Rudan je na svom blogu napisala tekst o estetskim pripremama naslovljen "Umjetnica mora biti lijepa, biti lijepa".

Rudan se poslužila citatom pjesme "In corpore sano" srbijanske predstavnice na Euroviziji Ane Ðurić Konstrakte, za koju kaže da je "čudesno biće".

Otkrila je i kako se posvađala sa taksistom zbog Konstrakte.

"Ne znam koliko su Srbi svjesni toga? Sad mi rekao taksista: 'Pjesma je glupa, ali možda ćemo imati sreće'".

Rekla sam: "Pjesma uopće nije glupa!" To je fenomenalna žena koja slijedi sebe, ali ne od jučer", rekla je Rudan.

Prema njenim riječima, Konstrakta je poslala "poruku da umjetnici imaju pravo na život, na zdravlje, jer je u jednom društvu umjetnost ono što je bitno".

"To nije srpski problem, to je svjetski problem. To je poruka i Srbiji i svijetu. I zato je svijet prihvatio. Ona tako uvjerljivo to govori da je moja unuka s njom oduševljena", istakla je Rudan.

Prema njenim riječima, "ostao je Tolstoj, a ne ruski grof ili političar, a nakon Da Vinčija djela, a ne mecena koji ih je plaćao".

Inace, na promociji u SKC-u, Rudan je objasnila da je njena glavna junakinja Lola opsjednuta potragom za ljubavlju.

"Šta je ljubav, sreća? Nije ni sreća za svakog. Za mene je sreća prije korone bila da mogu šetati, kuhati, pričati… Kako sam od korone oslijepila bila je sreća gledati… Danas jesi sutra nisi. Zgrabi onoga koga voliš za ruku, ne gledaj mobilni, portale. Kupuj fenomenalne knjige – to je sreća", rekla je Rudan.

Za sebe je rekla da je "žena sa deset kila viška, alergična do pakla", a za najnoviju knjigu da je prema njenom mišljenju dobra.

"Imam ja još dobrih, ali ova je nova, prema tome je najbolja", kazala je Rudan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...