SUMNJA SE DA SU ŠPIJUNI: U Srbiji uhapšeni strani državljani dok su snimali vojnu fabriku…

Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a istraga je u toku.

  • Regija

  • 15. Maj 2022  

  • 2

Pripadnici čačanske policije priveli su dvojicu poljskih državljana jer su neovlašteno pristupili fabrici oružja "Sloboda" i osnovano se sumnja da je riječ o špijunima.

Prema informacijama Novosti, J. L. (26) i K. J. (42) snimali su prilazne puteve i fotografirali poznatu kompaniju, koja je jedna od najvažnijih u lancu namjenske industrije. Kada su pripadnici službe osiguranja krenuli da im prilaze, počeli su da bježe ali su sustignuti i zadržani u prostorijama fabrike do dolaska policije, pišu "Novosti".

Utvrđeno je da su u Čačak došli još 8. maja, a u mobilnim telefonima su im pronađeni snimci prilaznih puteva kompaniji "Sloboda" AD, ali i dvije fotografije unutrašnjosti ovog vojnog objekta. Kako prenose izvori iz istrage, oni su se nevješto branili da su fotografirali prirodu i da nisu znali da je riječ o vojnoj fabrici. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a istraga je u toku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...