HAOS U SRBIJI: Dojave o bombama u 97 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, policija na terenu...

Nastava nije ni počela, a djeca koja pristižu vraćaju se kući.

  • Regija

  • 16. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 1

Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama, saopćilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

„Nakon detaljne provjere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne. Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gdje bezbjednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama.

Nakon završenog KD pregleda škola učenici će biti vraćeni na nastavu“, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, dojave su stigle u osnovne škole "Kralj Petar Drugi Karađorđević" u Marulićevoj ulici, "Vladimir Rolović", "Đura Јakšić", "Danilo Kiš", "Sveti Sava" i "Drinka Pavlović" i u još nekoliko novobeogradskih i zemunskih škola.

Nastava nije ni počela, a djeca koja pristižu vraćaju se kući.

O dojavi su obaviještene nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa.

Јučer su primljene dvije dojave o postavljenim bombama na željezničkoj stanici Novi Beograd i u Zoološkom vrtu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...