Regija
NIJE MU PRVI PUT: HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika pozirao u majici s ustaškim pozdravom
Prije 19 min0
Dosadi li vam klasično pohovanje mesa, začinite ga dodacima poput čilija, peršuna i bijelog luka u granulama. Pa pomiješajte sve zajedno s krušnim mrvicama.
Gastro
16. Maj 2022 17. Maj 2022
1
A onda, u dobijenu mješavinu uvaljajte meso.
Na ovaj način, meso će dobiti sjajne nove arome te će se ujedno odlično složiti uz svaki jednostavniji prilog.
Birajte između riže, pire krompira ili kus kusa, dodajte povrće po želji, pa navalite na slasno pohovano meso.
Potrebno vam je:
500 g piletine ili drugog mesa po izboru
2 šoljice krušnih mrvica
2 šoljice brašna
2 jaja
prstohvat čilija u prahu ili pahuljicama
2 kašike peršuna
prstohvat bijelog luka u granulama
so
svježe mljeveni biber
ulje
Priprema:
1. Svaki komad mesa prepolovite tako da dobijete četiri odreska.
2. Istucite meso i ostavite ga sa strane.
3. Pomiješajte mrvice, čili, peršun i bijeli luk.
4. U drugom tanjiru pomiješajte biber, so i brašno.
5. U maloj posudi istucite jaja.
6. Ugrijte ulje u tavi.
7. Uvaljajte meso u smjesu s brašnom, pa u jaja, a zatim u smjesu s mrvicama.
8. Pržite na ugrijanom ulju od tri do pet minuta pa okrenite i pržite još dvije minute.
Prijatno!:)
(Gastro.24sata.hr)
Regija
NIJE MU PRVI PUT: HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika pozirao u majici s ustaškim pozdravom
Prije 19 min0
Regija
"BRAĆO SRBI, URAZUMIMO SE": Vučić poručio naciji da ne zaboravi da investicije dolaze iz Evropske unije
Prije 29 min0
Vijesti
RAT UŽIVO: Ruski projektili pogodili vojnu infrastrukturu na sjeveru Ukrajine
Prije 30 min8
Vijesti
SDP UTVRDIO KANDIDATSKE LISTE ZA PREDSTOJEĆE IZBORE: Benjamina Karić predvodi listu za KS, Jasna Duraković za Parlament FBiH, a za državni Parlament...
Prije 41 min0
Gastro
SVI DETALJI ISHRANE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Šta je na meniju kralja "bijelog sporta"?
23. Jun. 20221
Gastro
LAGANI RUČAK U SPARNE DANE: Recept za zapečene tikvice punjene mesom i sirom
Prije 23h0
Gastro
ŠAMPI(NJ)ON MEĐU PASTA-ČORBAMA: Napravite je još ovo popodne
23. Jun. 20221
Gastro
JAKO VAŽNI SAVJETI STRUČNJAKA: Kako izgleda pravilna prehrana ljeti
24. Jun. 20220
trenutak ...
Komentari - Ukupno 1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.