VALJDA ĆE I PILETINA USKORO BITI JEFTINIJA: Peršun, bijeli luk i čili za još finije pohavano meso

Dosadi li vam klasično pohovanje mesa, začinite ga dodacima poput čilija, peršuna i bijelog luka u granulama. Pa pomiješajte sve zajedno s krušnim mrvicama.

  • Gastro

  • 16. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 0

A onda, u dobijenu mješavinu uvaljajte meso.

Na ovaj način, meso će dobiti sjajne nove arome te će se ujedno odlično složiti uz svaki jednostavniji prilog.

Birajte između riže, pire krompira ili kus kusa, dodajte povrće po želji, pa navalite na slasno pohovano meso.

Potrebno vam je:

500 g piletine ili drugog mesa po izboru

2 šoljice krušnih mrvica

2 šoljice brašna

2 jaja

prstohvat čilija u prahu ili pahuljicama

2 kašike  peršuna

prstohvat bijelog luka u granulama

so

svježe mljeveni biber

ulje

Priprema:

1. Svaki komad mesa prepolovite tako da dobijete četiri odreska.

2. Istucite meso i ostavite ga sa strane.

3. Pomiješajte mrvice, čili, peršun i bijeli luk.

4. U drugom tanjiru pomiješajte biber, so i brašno.

5. U maloj posudi istucite jaja.

6. Ugrijte ulje u tavi.

7. Uvaljajte meso u smjesu s brašnom, pa u jaja, a zatim u smjesu s mrvicama.

8. Pržite na ugrijanom ulju od tri do pet minuta pa okrenite i pržite još dvije minute.

Prijatno!:) 

(Gastro.24sata.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...