Vijesti
VUČIĆ BI SADA NAJRADIJE UDARIO GLAVOM U ZID: "Na protestima je čovjek kojem sam obezbijedio platu od 5.000 eura, odmah sam..."
Prije 2h0
Dosadi li vam klasično pohovanje mesa, začinite ga dodacima poput čilija, peršuna i bijelog luka u granulama. Pa pomiješajte sve zajedno s krušnim mrvicama.
Gastro
16. Maj 2022 17. Maj 2022
0
A onda, u dobijenu mješavinu uvaljajte meso.
Na ovaj način, meso će dobiti sjajne nove arome te će se ujedno odlično složiti uz svaki jednostavniji prilog.
Birajte između riže, pire krompira ili kus kusa, dodajte povrće po želji, pa navalite na slasno pohovano meso.
Potrebno vam je:
500 g piletine ili drugog mesa po izboru
2 šoljice krušnih mrvica
2 šoljice brašna
2 jaja
prstohvat čilija u prahu ili pahuljicama
2 kašike peršuna
prstohvat bijelog luka u granulama
so
svježe mljeveni biber
ulje
Priprema:
1. Svaki komad mesa prepolovite tako da dobijete četiri odreska.
2. Istucite meso i ostavite ga sa strane.
3. Pomiješajte mrvice, čili, peršun i bijeli luk.
4. U drugom tanjiru pomiješajte biber, so i brašno.
5. U maloj posudi istucite jaja.
6. Ugrijte ulje u tavi.
7. Uvaljajte meso u smjesu s brašnom, pa u jaja, a zatim u smjesu s mrvicama.
8. Pržite na ugrijanom ulju od tri do pet minuta pa okrenite i pržite još dvije minute.
Prijatno!:)
(Gastro.24sata.hr)
Vijesti
VUČIĆ BI SADA NAJRADIJE UDARIO GLAVOM U ZID: "Na protestima je čovjek kojem sam obezbijedio platu od 5.000 eura, odmah sam..."
Prije 2h0
Svijet
"NAŠA BOL NE ZASLJEPLJUJE NAS ZA PATNJU DRUGIH": Palestinci u Gazi protestovali sa slikama ubijene izraelske djece
Prije 2h0
Ekonomija
DA LI JE OVO NAJJEFTINIJE MJESTO ZA LJETOVANJE: Cijeli dan jela i pila za samo 10,50 eura
Prije 2h0
Sport
INTER ELIMINISAN SA SVJETSKOG KLUPSKOG PRVENSTVA: Brazilci idu u četvrtfinale
Prije 3h0
Gastro
NAPRAVITE PAPRIKE PUNJENE PURETINOM: Podesite vatru tako da umak lagano krčka, poklopite i kuhajte dok...
28. Jun. 20250
Gastro
DOBRA, STARA, PREUKUSNA, JEFTINA I S TRI LOVOROVA LISTA: Napravite još ovo popodne čorbu od...
29. Jun. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
Prije 12h0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
Prije 6h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.