OŠTRA REAKCIJA BRITANSKOG AMBASADORA: Matthew Field osudio HDZ BiH zbog blokade...

Nakon što je CIK raspisao izbore 4. maja prema Izbornom zakonu BiH neophodno je sredstva osigurati 15 dana nakon raspisivanja, a rok ističe 19. maja.

  • Vijesti

  • 18. Maj 2022  

  • 2

Odluka HDZ BiH da blokira finansiranje izbora 2022. je neodgovorna i nedemokratska. Sve političke stranke imaju zakonsku i moralnu odgovornost da osiguraju održavanje izbora po rasporedu i da za to obezbijede uslove. Demokratija ne smije biti talac internih razmirica, napisao je ovo na Twitteru ambasador Velike Britanije u BiH Matt Field.

Brojne su osude HDZ-ovih ministara koji su spriječili da se odluka o finansiranju izbora na prijedlog Centralne izborne komisije uopšte nađe na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH.

Nakon što je CIK raspisao izbore 4. maja prema Izbornom zakonu BiH neophodno je sredstva osigurati 15 dana nakon raspisivanja, a rok ističe 19. maja.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija poručio je CIK-u da nastave sa aktivnostima, a da će novac biti osiguran. Međutim, CIK ne može provoditi aktivnosti i sklapati ugovore i vršiti plaćanja potrebnog materijala i sredstava bez novca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...