IZ OHR-a JASNA PORUKA: "Vijeće ministara BiH mora osigurati sredstva za izbore"

Organi vlasti i izabrani zvaničnici moraju biti odgovorni građanima", kazali su iz OHR-a.

  • Vijesti

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 3

Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini oglasio se nakon jučerašnje odluke Vijeća ministara BiH, odnosno ministara HDZ-a, da ne raspravljaju o tački koja se tiče izdvajanja sredstava za Opće izbore BiH.

„Građanima Bosne i Hercegovine mora biti omogućeno da uživaju svoje demokratsko pravo na slobodne, fer i demokratske izbore. Nakon što je Centralna izborna komisija raspisala opće izbore, Vijeće ministara i svi njegovi članovi moraju bez odlaganja ispuniti svoje obaveze i osigurati sredstva koja su neophodna za održavanje izbora. Organi vlasti i izabrani zvaničnici moraju biti odgovorni građanima", kazali su za N1 iz OHR-a.

Podsjetimo, ministri iz HDZ-a su glasali protiv razmatranje ove tačke dnevnog reda, a telefonska sjednica Predsjedništva BiH, koja je bila najavljena, a na kojoj je načelno trebala biti donesena odluka o naredbi Vijeću ministara da izdvoji sredstva za izbore, još nije održana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...