STRUČNJAK O TIJELU IZ DUNAVA: "Svi su požurili i rekli 'ovo je Matej Periš'. Moguće je i da nije"

On tvrdi da brzina i uspješnost identifikacije, ali i DNK analize ovisi o stanju leša. "Treba biti oprezan i ne smiju se dogoditi greške", dodao je stručnjak za sigurnost.

  • Hronika

  • 18. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 0

Beogradski stručnjak za sigurnost Darko Obradović upozorava da ne treba žuriti s pretpostavkom da je riječ o Mateju Perišu dok sve analize ne budu gotove

Nakon što je jutros na Adi Huji u Beogradu pronađeno truplo za koje se pretpostavlja da je riječ o Mateju Perišu ponovno su se angažirale hrvatska i srpska policija.

S obzirom na to da bi obdukcija, prema riječima načelnika hrvatske krim-policije Antonija Gerovca, trebala biti gotova sutra, prerano je nagađati radi li se zaista o Mateju Perišu. Na to je u razgovoru za RTL upozorio i stručnjak za sigurnost Darko Obradović.

"Ne treba žuriti dok se ne naprave sve analize i zbog porodice i istrage. Svi su nekako požurili i rekli. 'Ovo je Matej Periš'. Moguće je da je, ali je moguće i da nije. Svatko ima pravo na sudbinu da mu bude ustanovljena", tvrdi Obradović.

On tvrdi da brzina i uspješnost identifikacije, ali i DNK analize ovisi o stanju leša. "Treba biti oprezan i ne smiju se dogoditi greške", dodao je stručnjak za sigurnost.

Truplo je isplivalo iz Dunava otprilike šest kilometara od mjesta na kojem je Matej Periš na Silvestrovo ušao u Savu.

"Mnogi su upozoravali, pogotovo ronioci i stručnjaci, da tijelo najvjerojatnije nije daleko odmaklo ukoliko se radi o Mateju. Jednostavno taj cijeli put kojim je morao proći nije ni malo prohodan prostor i ima dosta prepreka", objašnjava Obradović.

No, signal Matejeva mobitela je lociran tri kilometra od mjesta na kojem je truplo isplivalo. Obradović tvrdi da je moguće da se mobitel natopio vodom ili je negdje pao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...