NOVI POKUŠAJ: U ponedjeljak će biti održana sjednica Doma naroda Parlamenta BiH za osiguravanje novca za izbore

Klub Bošnjaka zatražio je sazivanje sjednice Doma kako bi se osigurao novac za održavanje Općih izbora koji su zakazani za oktobar.

  • Politika

  • 19. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 3

Iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine saopćeno je da je za ponedjeljak zakazana hitna sjednica Doma naroda BiH sa jednom tačkom dnevnog reda.

Klub Bošnjaka zatražio je sazivanje sjednice Doma kako bi se osigurao novac za održavanje Općih izbora koji su zakazani za oktobar.

Asim Sarajlić, delegat SDA je na prošloj sjednici Doma kazao sljedeće:

“S obzirom da je sjednica Kluba održana netom prije ove sjednice, predali smo ovaj zahtjev dužan sam informisati i vas i Dom da Klub Bošnjaka jednoglasno svojim potpisima Člana 58 Poslovnika podnosi zahtjev za sazivanje hitne sjednice sa jednom tačkom a to je finansiranje Općih izbora”, naveo je Sarajlić.

Podsjećamo,  novac za održavanje izbora nije osiguran iako su Opći izbori zakazani za oktobar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...