ANDREJ PLENKOVIĆ NAKON UTVRĐIVANJA IDENTITETA NASTRADALOG SPLIĆANINA: "Izražavam sućut obitelj Periš, hvala policiji Srbije na suradnji"

Dodao je kako je jučer razgovarao s Matejevim ocem, javlja Hina.

  • Regija

  • 19. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 1

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je izrazio sućut obitelji Mateja Periša, nakon što je iz Beograda stigla službena informacija kako je DNK analizom potvrđeno da je mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu, Matej koji je nestao s 30. na 31. decembra 2021. u Beogradu.

"Izražavamo sućut obitelji Mateja Periša. Prema informacijama, nakon DNK analize i obdukcije tijela, utvrđeno je da je upravo riječ o njemu nakon vijesti da je pronađeno tijelo mladoga muškarca u Dunavu", rekao je Plenković na početku sjednice hrvatske Vlade.

Dodao je kako je jučer razgovarao s njegovim ocem, javlja Hina.

"Žao nam je što se to dogodilo. Zahvaljujem policiji Srbije na suradnji u proteklim mjesecima, tamo je i predstavnik hrvatske policije. U ime cijele Vlade, izražavamo našu sućut obitelji u ovom tragičnom događaju", rekao je premijer Plenković.

Plenković se na sjednici Vlade uvodno osvrnuo na obilježavanje 100. obljetnice rođenja prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, te na obljetnicu obilježavanja Križnoga puta kada se, istaknuo je, sjećamo strašnih poratni zločina komunističkog režima koji su izrazito bolni za hrvatski narod, pogotovo zbog tisuća ubijenih bez suda u kolonama smrti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...