MISTERIJA BIJELE RUŽE; JEZIVA PODUDARNOST - BEOGRAĐANKA OTKRILA: "Na isti dan je nestao moj brat" (FOTO)

Snežana je otkrila nevjerovatnu podudarnost dvije tragedije.

  • Hronika

  • 20. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 1

Otac nastradalog Mateja Periša, Nenad Periš danas je u crkvi Svetog Ante prisustvovao služni nadbiskupa Stanislava Hočevara, a stigla je i žena koja je doživjela skoro istu tragediju.

Beograđanka Snežana je kraj krsta ostavila bijele ruže. Ona je navela da je otišla danas i do pravoslavne crkve, vratila se ponovo.

Snežana je otkrila nevjerovatnu podudarnost dvije tragedije. Naime, njen brat nestao je u Dunavu istoga dana kada i Matej Periš, 31. 12.

"Mnogo mi je teško, strašno sam se potresla zbog ovoga. Nije mi dobro, tuga. Previše je podudarnosti u ovom slučaju, datuma...sve me je to navelo da dođem ovdje. Pratila sam potragu", rekla je Beograđanka Snežana i dodala.

"Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan 31.12. prije 30 godina moj brat je nestao u Dunavu prevrnuo se čamac sa njima petoricom i isplivao je kod Smedereva pet mjeseci kasnije 18. maja. Isti datumi kao kod Mateja. Živim u blizini i morala sam da dođem. Znam šta to znači. Imat će roditelji šta da sahrane, gdje da odu da se isplaču, svijeću zapale. To su strašne stvari. Četvorica drugova mog brata nikada nisu isplivali", rekla je Beograđanka za Novosti.

Inače, nadbiskup Hočevar je rekao da je Matej nađen na dan kada se slavi mučenik Feliks iz vremena Dioklecijana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...