BIVŠI ŠPIJUN MI6-A POTVRĐUJE NAGAĐANJA O PUTINOVOJ TEŠKOJ DIJAGNOZI: "Ozbiljno je bolestan, 24 sata ga prate ovi ljudi. U Kremlju je sve veći haos"

Putin prevezen na hitnu operaciju? Ruski predsjednik izgleda sve gore, zadnji sastanak ponovo je potaknuo nagađanja o njegovoj dijagnozi.

  • Svijet

  • 21. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 2

Špekulacije o narušenom zdravlju ruskog predsjednika Vladimira Putina sve su češće a mediji sve glasnije nagađaju o njegovoj dijagnozi.

U tome prednjače britanski mediji, a njihov tabloid Mirror donosi nova nagađanja. U medije je sada istupio bivši britanski obavještajac Christopher Steele koji kaže kako je Putin stalno okružen ljekarima.

Putin prevezen na hitnu operaciju? Ruski predsjednik izgleda sve gore, zadnji sastanak ponovo je potaknuo nagađanja o njegovoj dijagnozi

Steele je u obavještajnoj službi MI6 u Londonu između 2006. i 2009. godine vodio odjel za Rusiju, a sada je za britanski radio LBC kako "tačni detalji" Putinovog stanja još uvijek nisu poznati, čak niti njegovim visokopozicioniranim kolegama. Međutim, tvrdi kako je poznato da je Putinu potrebna 24-satna medicinska njega.

"Očito je da je ozbiljno bolestan - nije jasno koliko je to terminalno i je li neizlječivo, u to ne možemo biti potpuno sigurni. Međutim, svakako to stanje ima ozbiljan utjecaj na upravljanje Rusijom", kazao je Steele.

Posljednjih sedmica spekulira se o raznim bolestima od kojih bi mogao bolovati Putinu, a najčešće se spominje rak. Pisalo se i kako je ruski predsjednik odveden na hitnu operaciju kako bi mu izvadili tekućinu iz trbuha, koja se, inače, nakuplja kod bolesnika s rakom, cirozom ili nekom infekcijom.

I ukrajinski general bojnik Kirilo Budanov kazao je kako je Putin boluje od raka te kako je u Rusiji u toku operacija njegovog micanja s pozicije.

Steele to potvrđuje:

"U Kremlju je sve veći nered i haos, nema jasnog Putinovog političkog vodstva, on je sve bolesniji i u vojnom smislu strukture komande ne funkcionriaju kako bi trebale."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...