PREMIJERKA ŠVEDSKE MAGDALENA ANDERSSON: "Pregovori sa Turskom potrajat će još neko vrijeme"

Andersson je kazala da je Švedska jedna od prvih zemalja koja je PKK uvrstila na listu terorističkih organizacija.

  • Svijet

  • 23. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

Švedska premijerka Magdalena Andersson izjavila je da će pregovori sa Turskom o prijemu Švedske u NATO potrajati još neko vrijeme, javlja Anadolu Agency (AA).

Andersson je za švedsku novinsku agenciju TT rekla da je njen nedavni razgovor s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom bio dobar i pozitivan.

“Švedska i Finska će nastaviti bilateralne i tripartitne pregovore sa Turskom u bliskoj budućnosti, ali će to potrajati“, rekla je Andersson.

Naglašavajući da se raduje predstojećim pregovorima sa Ankarom, Andersson je kazala da je Švedska jedna od prvih zemalja koja je PKK uvrstila na listu terorističkih organizacija.

Švedska i Finska su prošle sedmice formalno podnijele zahtjev za pridruživanje NATO-u. Ta odluka je podstaknuta ruskim ratom protiv Ukrajine, koji je počeo 24. februara.

Međutim, Turska, dugogodišnja članica NATO-a, iznijela je primjedbe na kandidature za članstvo, kritizirajući Švedsku i Finsku zbog tolerisanja, pa čak i podrške terorističkim grupama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...