UKRAJINCI O RUSKOM BRODU KOJI JE UPLOVIO U LUKU U MARIUPOLJU: "Okupatori su spali na pljačku metala"

"Nastavlja se pljačka u privremeno okupiranim dijelovima Ukrajine", napisala je Denisova

  • Svijet

  • 28. Maj 2022  

  • 0

Prvi put od pada Mariupolja u ruske ruke u luku tog grada uplovio je brod kako bi ukrcao metal i prevezao ga u Rusiju.

Kijev je taj potez nazvao “pljačkom”.

Glasnogovornik mariupoljske luke je za rusku prorežimsku agenciju Tass rekao da će u brod biti ukrcano 2.700 tona metala, a nakon toga će u ponedjeljak otploviti 160 kilometara istočno do Rusije. Glasnogovornik nije rekao o kakvom se metalu radi i gdje je proizveden metal koji Rusi odvoze iz Mariupolja.

Ljudmila Denisova, ukrajinska pravobraniteljica za ljudska prava, na aplikaciji Telegram napisala je da se radi o “ruskoj pljački”.

"Nastavlja se pljačka u privremeno okupiranim dijelovima Ukrajine. Nakon pljačke ukrajinskih žitarica, okupatori su spali na odvoz metala iz Mariupolja", napisala je Denisova.

Jučer je, podsjetimo, najveći ukrajinski proizvođač čelika Metinvest objavio da je zabrinut da bi Rusija mogla koristiti nekoliko brodova preostalih u Mariupolju kako bi “krala i švercala metalurške proizvode” koji pripadaju Metinvestu. Pritom su optužili Rusiju za piratstvo.

Glasnogovornik kompanije danas je rekao da metal koji se nalazi u mariupoljskoj luci pripada Metinvestu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...