"DAN SVEHRVATSKE DRŽAVNOSTI": U Zapadnoj Hercegovini danas neradni dan zbog Dana državnosti Republike Hrvatske

U Zapadnoj Hercegovini je danas proglašen neradni dan zbog proslave Dan državnosti susjedne Republike Hrvatske, koji se obilježava 30.maja.

  • Vijesti

  • 30. Maj 2022  

  • 2

U Zapadnoj Hercegovini je danas proglašen neradni dan zbog proslave Dan državnosti susjedne Republike Hrvatske, koji se obilježava 30.maja.

Odluku o proglašenju neradnog dana donijela je Vlada Zapadnohercegovačkog kantona temeljem Zakona o blagdanima i neradnim danima u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Tako je kantonalna vlada Zapadnohercegovačkog kantona na svojoj službenoj stranici javnost obavijestila da je ponedjeljak 30. maja 2022. godine "Dan svehrvatske državnosti".

Podsjećamo, u Zapadnohercegovačkom kantonu ne obilježava se Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Odnosno, taj dan je neradni u ZHK ne zbog Dana državnosti BiH, već zbog praznika svete Kate.

Sveta Kata zaštitnica je Gruda, Ljubuškoga, Kreševa i drugih mjesta u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...