OŠTRA REAKCIJA NAŠE STRANKE: “Svehrvatska državnost u ratu je uzrokovala UZP a poslije rata iseljavanje Hrvata”

Naša stranka je pozvala građane Zapadnohercegovačkog kantona da bojkotuju ovaj dan i "pokažu da nisu Čovićev ulog u ucjenjivačkim igrama u njegovoj ličnoj borbi za mjesto u Predsjedništvu BiH.“

  • Politika

  • 30. Maj 2022  02. Jun. 2022

  • 2

Naša stranka reagirala je povodom toga što je Vlada Zapadnohercegovačkog kantona proglasila današnji dan neradnim zbog obilježavanja praznika Dana svehrvatske državnosti.

Obilježavanje ovog praznika je ta vlada utemeljila Zakonom o blagdanima i neradnim danima u Zapadnohercegovačkom kantonu, a Naša stranka ističe da je riječ i izmišljenom i historijski gledano, ni u čemu utemeljenom prazniku.

- Na današnji dan 1990., u Hrvatskoj je vlast preuzeo HDZ-e, ali tada je Hrvatska još bila u sastavu Jugoslavije. To što HDZ-e time želi reći da je on država i što su u Hrvatskoj na to pristali, nemamo ništa s tim, međutim za takve manipulacije nacionalnim emocijama ne smije biti mjesta u Bosni i Hercegovini. HDZBiH nema pravo na monopol niti nad jednim narodom niti nad bilo kojim dijelom teritorija BiH. Kad ga je uspostavljao fizičkim nasiljem, u ratu, uzrokovao je etničko čišćenje nehrvata koje je pravno okarakterisano kao udruženi zločinački poduhvat. Uspostavljajući ga u miru pravnim nasiljem, uzrokovao je iseljavanje Hrvata  - citat je iz saopćenja Naše stranke.

Naša stranka je pozvala građane Zapadnohercegovačkog kantona da bojkotuju ovaj dan i "pokažu da nisu Čovićev ulog u ucjenjivačkim igrama u njegovoj ličnoj borbi za mjesto u Predsjedništvu BiH.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...