"SB" NA POSLJEDNJEM ISPRAĆAJU SARAJEVSKE SRNE: Sahranjena novinarka i političarka Segmedina Srna-Bajramović (FOTO)

Na sarajevskom groblju Bare danas je sahranjena novinarka i političarka Segmedina Srna-Bajramović. Sahrani, kao i vrlo emotivnoj komemoraciji prisustvovao je veliki broj građana.

  • Vijesti

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 2

Na sarajevskom groblju Bare danas je sahranjena novinarka i političarka Segmedina Srna-Bajramović. Sahrani, kao i vrlo emotivnoj komemoraciji prisustvovao je veliki broj građana.

Na komemoraciji su se obratili oni sa kojima je sarađivala kao novinarka, političarka, prijatelji.

Između ostalih, novinarka BHT1 Maja Miralem-Čengić je poručila da je Srna-Bajramović bila simbol drugarstva i socijaldemokratije.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, čiji je član bila tokom cijele političke karijere, je kazao da će Segmedina u "boljem svijetu imati zagarantirano mjesto".

Urednik emisije RatArt kulturnog programa Televizije Bosne i Hercegovine, a koja se emitovala tokom rata, Senad Zaimović je istakao da je bila "naša srna, lavica, drugarica, voljena i cijenjena. Stvarali smo program koji je značio nadu u ratu".

Na komemoraciji obratili su se i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić (NiP), bivša novinarka, političarka i Segmedinina prijateljica Sanela Prašović-Gadžo, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Tomislav Martinović (HDZ), glumac Miki Trifunov i jedan od Segmedininih sinova Afan Bajramović.

Podsjećamo, Segmedina Srna-Bajramović je preminula 31. maja u 49. godini. Nakon višegodišnje novinarske karijere, postala je članica SDP-a. Bila je potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...