NEMA DALJE: Evropski parlament zabranio ulazak u zgradu lobistima koji zastupaju interese Rusije…

Evropski parlament zabranio je ulazak u zgradu lobistima koji zastupaju interese Rusije u vrijeme njene invazije na Ukrajinu.

  • Svijet

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 0

Predstavnici ruskih kompanija više ne mogu ući u Parlament, a odluka stupa na snagu odmah. Ne smijemo im dozvoliti ni najmanji prostor da šire propagandu i lažni toksični narativ o invaziji, napisla je na Twiteru predsjednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola, javlja Politico.

Mecola je naložila stručnim službama Parlamenta da obrate pažnju i na druge ruske kompanije čiji predstavnici bi mogli da šire lažne informacije o ratu u Ukrajini ili da pokušaju da zaobiđu sankcije Evropske Unije.

Evropski parlament je pozvao Evropsku komisiju i Evropsko vijeće da takođe blokiraju lobiste koji su povezani s Rusijom.

Ti lobisti i dalje imaju pristup institucijama Evropske unije posredstvom evropskog registra lobista, zbog čega pozivamo predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela da osigura da im se zabrani svaki pristup, saopćeno je iz EP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...