NEVJEROVATNA REAKCIJA HDZ-a BiH: "Sankcije Marinku Čavari produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose..."

U saopćenju se dodaje kako je HDZ BiH kao politička stranka uvijek predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma te da je u tom smjeru djelovao i Čavara.

  • Politika

  • 07. Jun. 2022  07. Jun. 2022

  • 12

-HDZ-a BiH smatra kako su američke sankcije predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari „produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH”.

„Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nikada nije imalo naznaku ugroze Daytona, a kao najjača politička stranka koja zastupa legitimnu volju hrvatskog naroda, stojimo iza svih političkih odluka, osobito nepristajanja na kršenje Ustava i zakonskih propisa”, navodi se u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

U saopćenju se dodaje kako je HDZ BiH kao politička stranka uvijek predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma te da je u tom smjeru djelovao i Čavara.

„Navedene sankcije očigledno su produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH. Žao nam je jer su ove sankcije isforsirane upravo zbog prenesenih stavova jedne politike u BiH. HDZ BiH neće posustati u obrani temelja naše domovine i njenoj izgradnji u duhu Daytona putem euroatlantskih integracija”, poručili su iz te stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...