UŽAS NA JADRANU: Psa odveli, bebu na velikoj vrućini ostavili u autu, spašavali je vatrogasci, otkriveno gdje su bili roditelji…

Do dolaska policije na mjesto događaja vatrogasci su već spasili djevojčicu iz usijanog automobila.

  • Hronika

  • 08. Jun. 2022  08. Jun. 2022

  • 1

Danas su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Umag u 12.54 sati dobili poziv policije za intervencijom – naime, dok je vanjska temperatura zraka bližila se 30 stupnjeva Celzija, zatekli su sedmomjesečnu bebu zaključanu u automobilu, gdje je beba sigurno bila sama barem 45 minuta, piše Glas Istre.

Na mjesto događaja su došla dva vatrogasca JVP-a Umag.

– Vidjevši u kakvom je stanju dijete, bez oklijevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dijete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne pomoći. Srećom dijete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu, na detaljnu kontrolu, izvještavaju umaški vatrogasci, dodavši da se pitaju gdje su bili roditelji djeteta.

– Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas, navode iz  JVP-a Umag.

Neslužbeno Glas Istre saznaje da je riječ o sedmomjesečnoj djevojčici, a slučaj je policiji prijavila jedna prolaznica.

Do dolaska policije na mjesto događaja vatrogasci su već spasili djevojčicu iz usijanog automobila. Roditelji koji su neodgovorno pustili bebu u automobilu su Nijemci.

Također, bebu su pregledali djelatnici umaške hitne pomoći te je utvrđeno da je dijete u dobrom stanju, no preporučili su da ga pregleda pedijatar specijalist u najbližoj bolnici, a to je bolnica u Izoli.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...