NEVRIJEME UZROKOVALO PROBLEME U NAŠOJ ZEMLJI: Na stotine stambenih objekata poplavljeno na području Općine Čelić (FOTO)

Došlo je do izlijevanja iz korita Čelićke rijeke koja protiče kroz centar ovog majevičkog mjesta, ali i mnogo veće rijeke Gnjice, te planinskih potoka. 

  • Vijesti

  • 10. Jun. 2022  10. Jun. 2022

  • 0

Cjelodnevne intenzivne kišne padavine prouzrokovale su brojne probleme građanima Tuzlanskog kantona, a prema preliminarnim podacima najteža situacija je na području Općine Čelić. 

"Nalazim se pred zgradom općine i faktički ne mogu napraviti deset koraka dalje jer glavnom ulicom bujica nosi sve pred sobom. Imam informaciju da je između 70 i 100 stambenih objekata poplavljeno. Situacija je veoma teška - kaže za Fenu Admir Hrustanović, načelnik Općine Čelić. 

Došlo je do izlijevanja iz korita Čelićke rijeke koja protiče kroz centar ovog majevičkog mjesta, ali i mnogo veće rijeke Gnjice, te planinskih potoka. 

Došlo je do plavljenja većeg broja plastenika, a očajni građani pokušavaju spasiti svoju imovinu. Štete su ogromne i one će se danima zbrajati, navodi Fena. 

Pred građanima općine Čelić je teška i neizvjesna noć. Kiša ne prestaje padati, a oni pokušavaju zaštiti svoje stambene objekte i spasiti imovinu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...