BOŠKO JAKŠIĆ SVE OBJASNIO: "Vučića košta uvođenje sankcija Rusiji! Ponaša se kao poželjna nevjesta za dvije strane"

"Srbija je došla pred stani pani", napominje Jakšić.

  • Regija

  • 11. Jun. 2022  11. Jun. 2022

  • 1

Novinar i vanjskopolitički analitičar Boško Jakšić, gostujući u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na FACE televiziji, da "Vučić misli da može da uzima evropske fondove, a da ignoriše vrijednost EU".

"Srbija je došla pred stani pani. Zapad zna da sankcije ne predstavljaju ništa Rusiji, ali imaju simboliku vrijednosti. Sankcije ne kažnjavaju Rusiju. Vučića mnogo košta uvođenje sankcija Rusiji. Jedan dio zbog kojeg ne uvodi sankcije je gas", objasnio je Jakšić.

Prema njegovoj ocjeni, Vučić se do sada ponašao kao poželjna nevjesta za dvije strane.

"Uživao je u tome da mu se malo udvara EU, malo Rusija i Kina i izvlačio je brozovski način nesvrstavanja. Vučić bi volio da bude između istoka i zapada, ali Srbija je suviše mala da bi bila posrednik u ukrajinskom ratu", zaključio je Jakšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...