SVJEŽA I NAREDNOG DANA: Brza pogača bez kvasca

Recept za ovu pogaču je jednostavan i vrlo brzo se sprema.

  • Gastro

  • 14. Jun. 2022  14. Jun. 2022

  • 0

Potrebno je: 

400 g brašna

300 ml jogurta

150 ml mlijeka

2 jajeta

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica soli

80 ml ulja

Priprema: 

1. Tepsiju veličine 26cm sa teflonskim dnom premazati maslacem. Ako koristite drugo posuđe obložite ga sa pek papirom. Rernu uključiti da se zagrije na 200 stepeni.

2. U zdjeli razbiti jaja i umutiti ih žicom za mućenje samo koliko da se sjedine. Dodati jogurt, mlijeko i ulje i sve umutiti. Na kraju ubaciti mješavinu brašna, praška za pecivo i soli. Sjediniti sastojke žicom, pa dovršiti kutlačom. Tijesto je rjeđe, tako i treba da bude.

3. Napravljeno tijesto izručiti u pripremljenu posudu za pečenje, poravnati kašikom površinu i staviti da se peče. Pogaču pecite sve dok ne dobije zlatnorumenu boju (probati čačkalicom da li je pečena). Pečenu pogaču umotati u kuhinjsku krpu, malo je prohladiti, pa je izlomite i poslužite. Nikako je ne sjecite nožem.

(Recepti.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...