MILORAD DODIK PONOVO OBMANJUJE: Vladimir Putin potvrdio da je BiH uvela sankcije Rusiji

"Rusija ima određenih poteškoća u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, u vezi sa pristupom te države sankcijama", kazao je Putin nakon susreta sa Dodikom održanog kasno sinoć na marginama ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

  • Politika

  • 18. Jun. 2022  18. Jun. 2022

  • 4

Ruski predsjednik Vladimir Putin sinoć je potvrdio da je BiH uvela sankcije Rusiji, čime je razotkrio Milorada Dodika da on nije govorio istinu kada je tvrdio da BiH nije uvela sankcije toj zemlji, jer to ne dozvoljava on, odnosno politička struktura SNSD-a koju predvodi Dodik i u  Republici Srpskoj i na nivou BiH.

"Rusija ima određenih poteškoća u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, u vezi sa pristupom te države sankcijama", kazao je Putin nakon susreta sa Dodikom održanog kasno sinoć na marginama ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

I kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da se BiH pridružila sankcijama EU protiv Rusije i da je jedina u Evropi ostala Srbija, koja to nije učinila,  Milorad Dodik, Zoran Tegeltija, Željka Cvijanović i ostali partneri u vlasti u Republici Srpskoj i BiH su tvrdili da BiH nije uvela sankcije Rusiji, jer to sprečavaju "srpske patriote", kako najčešće sebe nazivaju.

Svi ostali u Republici Srpskoj, koji su govorili da je činjenica da je BiH uvela sankcije Rusiji i pozivali Dodika da kaže zbog čega je to prećutno uradio i zbog čega zavlači javnost u Republici Srpskoj uslijedile su tvrdnje Milorada Dodika i njegovih istomišljenika da to govore predstavnici opozicije, koje je nazivao "srpskim izdajnicima i lažovima"...

I srpski mediji u Beogradu, čiji miljenik je Dodik, jutros su prenijeli kao udarnu vijest da je Putin potvrdio, nakon sastanka sa Dodikom, da je BiH uvela sankcije Rusiji,,.

"Nažalost, u trenutnim uslovima sa BiH imamo određene poteškoće u vezi sa pridruživanjem sankcijama, ali znamo vašu poziciju i visoko je cijenimo. Uprkos svim poteškoćama, odnosi se nastavljaju i razvijat će se, pogotovo sa onima koji žele da održe ove odnose. I koliko ja znam, Vi ste jedna od tih osoba - riječi su Putina, objavljene na sajtu Kremlja, nakon sastanka Putina i Dodika, koje su jutros citirali svi srpski portali.

Zanimljivo je da se Dodik, iako je tvrdio da u Rusiji predstavlja Republiku Srpsku, a ne BiH, sa Putinom sastao kao predstavnik BiH, jer je iza njega zastava Bosne i Hercegovine.

Kakav novi spin će Dodik da izmisli nakon povratka iz Rusije, svjedočit ćemo narednih dana. Ovo je još jedna potvrda u koju smo se mnogo puta do sada uvjerili da Dodik jedno priča a drugo radi... To je sada stiglo i iz usta predsjednika Rusije Vladimira Putina, koji je potvrdio, uprkos Dodikovom javnom negiranju da je BiH uvela sankcije Rusiji...

(BN)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...