NAKON INFORMACIJE DA JE MEKTIĆ KUPIO STAN OD OSUMNJIČENOG CVIJETIĆA: Tužilaštvo naložilo nove provjere

- Također, nakon okončane finansijske istrage, u sudskom postupku, tužilaštvo će tražiti oduzimanje nezakonite imovinske koristi i imovine za koju se utvrdi da je stečena počinjenjem krivičnih djela - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

  • Vijesti

  • 21. Jun. 2022  

  • 0

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo je danas da je "zatražilo dodatnu detaljnu finansijsku istragu o imovini osumnjičenih u predmetu Cvijetić Bojan i dr."

- Postupajući tužilac Tužilaštva BiH zatražio je od nadležnih partnerskih institucija i agencija u BiH, provođenje dodatne finansijske istrage u predmetu organiziranog kriminala povezanog sa krijumčarenjem opojnih droga i pranjem novca, kako bi se evidentirala i blokirala cjelokupna imovina osumnjičenih, uključujući i imovinu koja je uknjižena na osumnjičene nakon izrečenih sudskih mjera zabrane raspolaganja te imovine koja se eventualno fiktivno vodi na drugim osobama, kao i sve sumnjive transakcije - naveli su u saopćenju.

Dodaju kako će u okviru provjera biti "istražena i nedavna kupoprodaja nekretnine prvoosumnjičenog u ovom predmetu, na području Banja Luke".

- Također, nakon okončane finansijske istrage, u sudskom postupku, tužilaštvo će tražiti oduzimanje nezakonite imovinske koristi i imovine za koju se utvrdi da je stečena počinjenjem krivičnih djela - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Prethodnih dana u medijima je objavljeno da je Dragan Mektić, državni parlamentarac i nekadašnji ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine kupio stan u Banjoj Luci od svog bivšeg savjetnika Bojana Cvijetića, a koji je osumnjičen za trgovinu narkoticima.

U javnost je dospio i notarski ugovor iz maja ove godine koji prikazuje da je Mektić kupio stan od Cvijetića u centru Banje Luke. Stan veličine 62 metra kvadratna i garaža koštali su Mektića 102.000 KM.

Mektić je potvrdio da je kupio stan od Cvijetića i kazao "da ne vidi ništa sporno u kupovini nekretnina od osumnjičenog za prodaju narkotika".

- Ako se dokaže da je kriv, neka odgovara, šta mu Dragan Mektić može – poručio je.

Stan je, kako je pojasnio, kupio djeci koja žive i rade u Banjoj Luci, a dobio ga je i na odgođeno plaćanje.

- Stan nije bio pod nikakvim opterećenjima. Niko nije stavio blokadu na taj stan. Koliko znam, on ima još dva ili tri stana u Banjoj Luci koje prodaje. Šta da radim sad, mogao sam da sam htio zamuljati to na nekog drugog, ali sam išao javno i transparentno kod notara – pojasnio je Mektić.

Nekadašnji Mektićev savjetnik uhapšen je u novembru prošle godine u okviru akcije "Transporter". Sumnjiči se da je bio na čelu grupe koja je tone kokaina nabavljala iz Južne Amerike. U februaru ove godine je pušten iz pritvora, prenosi Faktor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...