„TRAGEDIJA SE NIJE MOGLA IZBJEĆI“: Bivši policijski inspektor objasnio Matejevo neobično ponašanje, čak i silazak do rijeke…

Na snimkama kamera za video-nadzor koje su se pojavile tokom potrage za pokojnim Matejem, vidjelo se kako on, samo u majici s kratkim rukavima, trči beogradskim ulicama, kao i trenutak kada silazi niz stepenice koje vode do Save.

  • Regija

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 0

Lambe Đorelijevski, bivši inspektor Odjela za droge beogradske policije, objasnio je za portal Nova.rs da je konzumacija amfetamina uzrok dezorijentiranog ponašanja Splićanina Mateja Periša u noći kada je nestao, 30. decembra prošle godine.

Na snimkama kamera za video-nadzor koje su se pojavile tokom potrage za pokojnim Matejem, vidjelo se kako on, samo u majici s kratkim rukavima, trči beogradskim ulicama, kao i trenutak kada silazi niz stepenice koje vode do Save.

Iako je bilo raznih teorija, od toga da je nesretni mladić od nekoga bježao, do toga da je trčao na sastanak s nekim, sve te tvrdnje su opovrgli rezultati obdukcije. Prema riječima inspektora Đorelijevskog, velika koncentracija amfetamina u organizmu sve objašnjava.

- On je uzeo previše speeda i to je promijenilo njegovo ponašanje. To što je i pio, samo je usporilo djelovanje narkotika, ali se po snimkama vidi da je on dezorijentiran i da ne vlada u potpunosti sobom. To objašnjava i njegov silazak do rijeke, čega, moguće, nije bio ni svjestan, objašnjava umirovljeni inspektor beogradske policije.

Prema njegovim riječima, ako je u pitanju velika količina amfetamina, pitanje je bi li nesretni Splićanin ostao živ čak i da nije ušao u Savu, koja je te noći bila hladna i nabujala, a nosila je i masu otpadaka, granja i panjeva.

- Ubrzava se puls, moguće je da bi mu srce toliko ubrzano kucalo da bi u jednom trenutku stalo. Taj tragičan događaj samo pokazuje koliko droga može biti smrtonosna, a to što je bio sportaš nije mu pomoglo. Upravo naprotiv, objašnjava ovaj iskusni policajac za portal Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...