MILO ĐUKANOVIĆ NAGLASIO: "Agresija na Ukrajinu dodatno ukazala na značaj dalje integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU"

Jako je važno, prema njegovim riječima, da se na Zapadnom Balkanu vratimo ranijoj dobroj dinamici realizacije reformi, prije svega u oblasti vladavine prava

  • Regija

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 0

Mislim da je jako dobro da se nastavlja kontinuitet dijaloga na najvišem nivou između Evropske Unije i Zapadnog Balkana - ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uoči sastanka lidera EU i ZB u Briselu.

Predsjednik Crne Gore je predstavnicima medija na pitanje kakva su njega očekivanja od današnjeg sastanka kazao i da je posebno važno i što se ne zaboravlja na nove geopolitičke okolnosti, odnosno agresiju na Ukrajinu.

"Mislim da je i taj momenat dodatno ukazao na značaj dalje integracije zemalja Zapadnog Balkana i momenat je dobar da na današnjem skupu čujemo ponovno opredjeljenje Evropske Unije da nastavi proces ujedinjena Evrope i da stvori pretpostavke za doglednu integraciju zemalja ZB u EU, rekao je Đukanović.

Jako je važno, prema njegovim riječima, da se na Zapadnom Balkanu vratimo ranijoj dobroj dinamici realizacije reformi, prije svega u oblasti vladavine prava

"I da na taj način stvorimo uslove da EU ima argumente za nastavak politike proširenja i ujedinjenja Evrope i za nastavak ostvarivanja izvjesne i dogledne evropske bućnosti zemalja Zapadnog Balkana", naveo je Đukanović, prenosi Pobjeda.me, 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...