MATO USTAO, SVI USTAŠE: Gradonačelnik Dubrovnika izazvao haos u Hrvatskoj zbog majice s ustaškim obilježjima, pa se pravdao na Facebooku

Nakon što ga je dio medija prozvao zbog natpisa na majici "Za dom spremni", na Facebooku se oglasio i sam Mato Franković.

  • Regija

  • 26. Jun. 2022  

  • 1

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković objavio je selfie u maskirnoj majici koja na rukavu ima grb HOS-a. Na svojem Facebook storyju uz spomenutu fotografiju objavio je i pjesmu Tomislava Ivčića "Tamo gdje sam rođen".

Nakon što ga je dio medija prozvao zbog natpisa na majici "Za dom spremni", na Facebooku se oglasio i sam Mato Franković.

"Postoje ljudi koji će zauvijek žaliti za relikvijama prošlosti, jedna od njih je Jugoslavija, a među njima su i ustaše te ustaštvo. Nisam pozirao u majici s ustaškim znakovljem već u majici sa znakovljem iz časnog i ponosnog Domovinskog rata.

Rata u kojem smo pobijedili, a brojni koji su izgubili živote za našu slobodu nosili su upravo znakovlje kakvo se nalazili na ovoj majici, na desnom i lijevom rukavu.

A, ako Bog da i ove godine Stradunom će se punim plućima pjevati ponosna hrvatska pjesma ‘Bojna Čavoglave’ koja je naše branitelje vodila kroz časnu pobjedu u Domovinskom ratu”, napisao je Franković na svom Facebook profilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...