EVO ODAKLE DROGA MATEJU PERIŠU: Sad je sve jasno

Glupo će možda zvučati, ali ako i jeste bio drogiran, njemu je to neko sipao u piće, on to nije sam uzeo.

  • Hronika

  • 26. Jun. 2022  26. Jun. 2022

  • 2

Sada kada je toksikološki nalaz pokazao da je Matej Periš imao razne vrste narkotika pojavile su se razne teorije zavjera.

Drugovi Mateja Periša su već tvrdili da se on nije drogirao, te da su potreseni snimcima koje su vidjeli.

"Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne drogira jer nije taj tip. Uvjereni smo da mu je možda u klubu neko nešto stavio u piće, pa je počeo da halucinira, bježi od nečega. Nema drugog obrazloženja. Čudne su okolnosti pod kojima je nestao, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji nešto kriju, jer ne može se bez ikakva razloga, poludjelo trčati ulicama nepoznatog grada", rekao je nakon Matejevog nestanka jedan njegov drug.

Glupo će možda zvučati, ali ako i jeste bio drogiran, njemu je to neko sipao u piće, on to nije sam uzeo.

Predsjednik policijskog sindikata Veljko Mijailović je odmah rekao kako je policija imala odmah informacije da su konzumirali narkotike.

"U smještaju su već počeli da konzumiraju alkoholna pića. Oko 21 sat su otišli u restoran, gdje su takođe pili. Nastavili su provod u klubu, gdje su naručili veliku količinu alkohola", rekao je ranije Mijailović za medije:

"Možete misliti kako je to uticalo na njihova tijela. Alkohol plus narkotici. Matej je negdje oko 01.40 naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primijetili da ga nema".

On je tada naglasio da je policija od starta od njih dobijala rezervisane informacije.

Nisu spominjali opijate, jer Matejevog oca poznaju i vole, a on nije znao da mu sin konzumira drogu.

"Međutim, mi smo našli tragove narkotika u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske i u smještaju. Konzumirali su drogu, najvjerovatnije sva sedmorica. Tu drogu su donijeli sa sobom", zaključio je Mijailović.

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tijela koje je pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mjere i radnje kako bi ga pronašli i rasvjetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

"Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbjednost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Mjesec dana nakon što je pronađeno tijelo Mateja Periša stigli su i rezultati toksikoloških analiza koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola.

U uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka ljekara specijalista sudske medicine.

Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mjere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu kako bi pronašli Mateja Periša i rasvjetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka.

Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda", navodi se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica izvršenja krivičnog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. decembra 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska njegovog tijela, 18. maja u rijeci Dunav, kod Ade Huje.

Tijelo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promjena.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su prije nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja.

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, ljekara specijalista sudske medicine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...