NAKON BLAMAŽE U NIŠU: Belgija ne želi igrati novu utakmicu, Srbiji prijeti poraz...

Belgijski mediji prenose informaciju da je Košarkaški savez Belgije siguran da će utakmica biti registrovana sa 20:0 za Belgijance.

  • Sport

  • 04. Jul. 2022  04. Jul. 2022

  • 0

Košarkaška utakmica između Srbije i Belgije u dvorani „Čair“ u Nišu završena je neslavno poslije dva minuta i šest sekundi prekidom zbog nestanka struje pri rezultatu 6:3 za goste.

Poslije više od sat vremena pokušaja da se meč nastavi odlučeno je da utakmica bude pomjerena u ponedjeljak. Ipak, tu nije bio kraj problemima. Prema prvim informacijama Belgijanci su odlučili da ne igraju taj meč, a kako je pomjerena odluka FIBA, ukoliko do toga dođe, pobjeda bi bila dodijeljena Srbiji službenim rezultatom.

Ipak, belgijski mediji navode da je drugi scenario potpuno realan.

Belgijski mediji prenose informaciju da je Košarkaški savez Belgije siguran da će utakmica biti registrovana sa 20:0 za Belgijance.

Prema propozicijama takmičenja nakon ovakvog prekida meča mora se odigrati nastavak utakmice u roku od 24 sata, ali belgijski portal navodi da pobjeda ide njihovim pulenima.

"U normalnim uslovima ovo je predaja meča i pobjeda Belgije (0:20). Srbi žele da nastave u ponedjeljak, ali Belgijanci odbijaju i pobrinut će se da sigurno bude usvojena žalba. Nakon pobjede u Bergenu nad Slovačkom "lavovi" su već u drugoj fazi kvalifikacija, ali utakmica je bitna jer se rezultati mečeva sa Srbijom i Letonijom prenose u odlučujuću grupu", navodi se u članku "Newsblada".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...