REAKCIJA EROLA AVDOVIĆA: "Sve bh. diplomatske pobjede odnijeli drugi, zato su Bosanci sami potapali svoje diplomatske brodove"

Avdović kađe da za njegovih 30 godina na ovom poslu nije vidio nijednu bh. diplomatsku pobjedu unatoč nekim lijepim govorima bh. političara i diplomata.

  • Mini market

  • 06. Jul. 2022  06. Jul. 2022

  • 0

Erol Avdović, bh. novinar koji izvještava iz New Yorka, na društvenim mrežama se osvrnuo na svoj dosadašnji angažman kako radi kao novinar u UN-u u New Yorku kao i uspjehe bh. diplomatije u ovoj svjetskoj ustanovi.

Avdović ističe kako sve vrijeme, decenijama, piše i govori o stvarima koje zna, a o kojima ne zna šuti.

"Vjerujem da je to u granicama profesionalne i ljudske pristojnosti. Stalo mi je do toga. Znam da je moguće. Govorim o pristojnosti kao standardu odgovornosti. Ali ako pristojnost zataškava istinu, tada se odričemo pristojnosti. Tu pardona nema. Novinarstvo tako regrutuje svoju vojsku. Drag mi je Platon ali mi je draža istina", piše Avdović.

On ističe kako je u diplomatiji drugačije.

"U njoj se organizirano pomjeraju planine od strane onih koji znaju i iza sebe imaju moć: Opet od onih koji su naučuli razliku između znanja i neznanja; šutnje i govora. I odgovornosti. Loše je kad improvizacija postane manir i metodologija", dodaje Avdović.

Ipak, kako kaže, za njegovih 30 godina na ovom poslu nije vidio nijednu bh. diplomatsku pobjedu unatoč nekim lijepim govorima bh. političara i diplomata.

"Sve bosanske diplomatske pobjede osvojili su drugi na East Riveru. Ali zato su Bosanci sami potapali svoje diplomatske brodove - često. Neka me neko demantuje. Volio bih da nisam u pravu. Jer, morat ćemo neminovno, opet - o kadrovskoj selekciji", zaključio je Avdović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...