NASA I JOE BIDEN OTKRILI SVIJETU: Ovo je fotografija najdubljeg svemira ikada snimljenog…

Ove će slike pokazati da ništa nije iznad američkih mogućnosti, poručio je Biden.

  • HiTec

  • 12. Jul. 2022  12. Jul. 2022

  • 0

Prvu fotografiju NASA-inog najnovijeg svemirskog teleskopa James Webb predstavio je američki predsjednik Joe Biden u posebnom live streamu, tokom brifinga u Bijeloj kući.

Danas je povijesni dan, rekao je u svom govoru na početku američki predsjednik Joe BIden.

Ove će slike pokazati da ništa nije iznad američkih mogućnosti, poručio je Biden.

ASA-in šef Bill Nelson pojasnio je američkom predsjedniku što zapravo predstalvjena prva slika s teleskopa James Webb predstavlja. Zamislite zrno pijeska. Zapravo vidite jedan vrlo mali dio svemira, rekao je Nelson.

Svijetlo koje vidite iz jedne od tih svijetlih tačkica, staro je 13 milijardi godina,naglasio je Nelson. Dodao je da će Webb gledati još i dublje (dalje) u prošlost.

S ovim teleskopom moći ćemo dati odgovore na pitanja za koja još ne znamo niti da postoje, istaknuo je na kraju Nelson te spomenuo i doprinos drugih međunarodnih institucija koje su surađivale s NASA-om na projektu James Webb svemirskog teleskopa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...