PUTINOVA DESNA RUKA: Medvedev očajan zbog sankcija Rusiji, tvrdi da su Washington i London prevarili Evropu…

Medvedev nije isključio mogućnost da u budućnosti zemlje BRIKS-a dođu do nove rezervne valute.

  • Svijet

  • 13. Jul. 2022  13. Jul. 2022

  • 0

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da su Washington i London prevarili članice Evropske Unije, uvlačeći ih u ekonomski rat protiv Rusije.

Medvedev smatra da pad eura pokazuje „ko plaća tvrdom valutom za krvavu krizu“ u Ukrajini.

„Washington je u tandemu sa Londonom prevario Evropljane kao par varalica“, napisao je Medvedev na Telegramu, komentarišući slabljenje eura, prenose agencije.

On je komentirao činjenicu da su prvi put u posljednjih 20 godina, kurs američkog dolara i eura dostigli paritet.

„Takav razvoj događaja znači da predviđanja o izbijanju sistemske krize u eurozoni počinju da se ostvaruju“, kazao je bivši ruski premijer. Prije uvođenja suludih ograničenja Rusiji evropske zemlje trebalo je da izračunaju sopstvene monetarne i ekonomske probleme. Bijela kuća mnogo bolje odmjerava svoje rizike.

„Ali korisni evropski idioti su mnogo više stradali“, rekao je Medvedev, navodeći da ih ne žali jer su, prema njegovom mišljenju, „rusofobi iz EU“ pokrenuli „hibridni rat“ protiv Rusije i otvorili „široki ekonomski front“ protiv nje.

Medvedev nije isključio mogućnost da u budućnosti zemlje BRIKS-a dođu do nove rezervne valute.

„Savremenom svijetu očigledno je potrebno više od dolara, eura i funte. Za sada, jedan dolar jednako je jedan euro. Čuvajte ušteđevinu u rubljama“, poručio je Medvedev.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...