AMBASADA SAD-a O AKCIJI REZ: "Sada je na sudovima i tužiocima da osiguraju da pravda bude zadovoljena"

Podsjećamo, na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste lica E.K., A.S. i A.A., te su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

  • Vijesti

  • 14. Jul. 2022  14. Jul. 2022

  • 0

"Pozdravljamo napore i stojimo iza Državnog tužilaštva BiH i policije Kantona Sarajevo u njihovoj tekućoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sada je na sudovima i tužiocima da osiguraju da pravda bude zadovoljena", istakli su iz Ambasade SAD-a na Twitteru komentirajući akciju REZ.

Podsjećamo, na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste lica E. K, A. S. i A. A, te su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

- pištolj marke “Glock”, sa dva okvira i 24 komada metaka,

- pištolj marke “Valter” sa 13 komada metaka,

- pištolj marke “SIG” sa 9 komada metaka,

- automatska puška HK3, cal. 7,62X51 mm, sa 2 okvira i 20 metaka istog kalibra,

- jedna ručna bomba,

- pancirni prsluk,

- tri veća paketa sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu

marihuanu,

- veća suma novca,

- četiri ručna sata marke “ROLEX”,

- više mobilnih telefona,

- više bankovnih kartica i

- notesi.

Također, uz uredno izdate potvrde privremeno su oduzeta i tri skupocjena putnička motorna vozila marke “BMW”.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 250. stav 2. i 3.(Organizovani kriminal) u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. stav 1. i 2. (Neovlašteni promet opojnih droga) KZ BiH, slobode su lišena sljedeća lica: E.K., rođen 1978.godine u Prizrenu, sa boravkom u Istočnoj Ilidži, A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, A.A., rođen 1984.godine u Dubrovniku, nastanjen u Sarajevu, S.T., rođen 1971.godine u Kosovskoj Mitrovici, nastanjen u Beogradu, državljanin Srbije, A.P., rođen 1984.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, A.K., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, M.S., rođen 1998.godine u Konjicu, nastanjen u Sarajevu i H.B., rođen 2000.godine u Sarajevu, nastanjen u Visokom. Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predati su: E.K., A.S. i A.A., dok su ostala lica otpuštena, uz saglasnost postupajućeg tužioca, te će protiv istih u redovnom postupku biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje. Policijski službenici, pod nadzorom Tužilaštva BiH, nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...