SEAD ĐULIĆ O OKUPLJANJU ČETNIKA U BIJELJINI: "Otvoreni napad na državu BiH"

"Antifašisti BiH traže od organa bezbjednosti da zabrane ovaj skup, a od svih državnih organa da poduzmu sve zakonske mjere i sankcionišu organizatore“, rekao je Đulić.

  • Društvo

  • 15. Jul. 2022  15. Jul. 2022

  • 2

Četnički skup u čast vođe četničkog pokreta u Drugom svjetskom ratu Dragoljuba Draže Mihailovića bit će održan u nedjelju, 17. jula, u tom gradu.

Kao mjesto održavanja najprije je određen trg nazvan po Mihailoviću u centru Bijeljine, da bi potom skup bio premješten u Saborni hram, pravoslavnu crkvu u ovom gradu.

Sead Đulić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca Narodno-oslobolilačkog rata (UABNOR) izjavio je za portal Radiosarajevo.ba kako najava okupljanja četnika u Bijeljini još je jedan, u nizu, „otvorenih napada na državu Bosnu i Hercegovinu i temeljne vrijednosti na kojima je nastala i opstajala vijekovima, a to je zajednički život njenih naroda i građana“.

„Posebno je tragično što je Srpska pravoslavna crkva (SPC), obezbijeđivanjem prostora za ovaj skup, stala na stranu fašističkog pokreta i njegovih sljedbenika danas. Umjesto poruka ljubavi na ovaj način šalju se poruke straha, netrpeljivosti i u konačnici mržnje. Antifašisti BiH traže od organa bezbjednosti da zabrane ovaj skup, a od svih državnih organa da poduzmu sve zakonske mjere i sankcionišu organizatore“, rekao je Đulić.

Kako je dodao, na napad na državu mora se odgovoriti odlučno i čvrsto.

„Ako se nastave tolerisati ovakva dešavanja naša budućnost je neizvjesna. Naša obaveza i naše pravo je braniti budućnost. Zato, ne gonite nas da braneći sebe preuzmemo odbranu države. A trebalo bi biti drugačije. Na ovo ni jedan pojedinac i niti jedan organ u državi na ovo više ne smije ostati nijem. Gospodo, djelujte ili odstupite. Vremena za čekanje više nema“, poručio je Đulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...