KRATKO OLAKŠANJE ZA MJEŠTANE, VATROGASCE I ORUŽANE SNAGE BiH: Ugašeni požari u Čitluku, helikopteri se usmjeravaju prema Konjicu

“Požari su ugašeni oko Čitluka i Čapljine uz pomoć helikoptera OS BiH i vatrogasaca. I mještani su nam pomagali. Imamo problem sa vjetrom, ali se nadamo da neće biti novih problema tokom dana i u večernjim satima”, rečeno nam je iz PVO Čitluk.

  • Vijesti

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 0

Profesionalne vatrogasne jedinice iz Čitluka i Čapljine su uz pomoć helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ugasili požare u mjestima ovih općina, potvrđeno je za N1.

“Požari su ugašeni oko Čitluka i Čapljine uz pomoć helikoptera OS BiH i vatrogasaca.  I mještani su nam pomagali. Imamo problem sa vjetrom, ali se nadamo da neće biti novih problema tokom dana i u večernjim satima”, rečeno nam je iz PVO Čitluk.

Helikopteri OS BiH sada će se fokusirati na požare oko Konjica. Helikopteri prave pauzu i probat će kasnije opet gasiti požare. Razlog zbog kojeg čekaju polijetanje je jak vjetar koji pravi probleme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...