ZNAK POLITIČKE AGENDE: Liz Truss do posljednjeg detalja kopirala Margaret Thatcher

Truss se pojavila u programu Channel 4 zajedno sa svojim kolegama iz Konzervativne partije i kandidatima za liderstvo u stranci Tomom Tugendhatom, Rishijem Sunakom, Kemi Badenoch i Penny Mordaunt.

  • Svijet

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 0

Twitter komentatori su primijetili da ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Truss oponaša odjeću koju je nosila Margaret Thatcher u njenom pojavljivanju u prvoj debati kadidata za lidersku poziciju među Torijevcima.

Minisrica vanjskih poslova nosila je crni blejzer i bijelu košulju sa velikom mašnom, što je tačno odgovaralo onome što je bivša konzervativna premijerka nosila na izbornom TV duelu 1979. godine.

U jednom tweetu, koji je dobio više od 4.500 lajkova, piše:  "Liz Truss je do posljednjeg detalja rekonstruirala izgled Margaret Thatcher iz 1979. godine."

Truss se pojavila u programu Channel 4 zajedno sa svojim kolegama iz Konzervativne partije i kandidatima za liderstvo u stranci Tomom Tugendhatom, Rishijem Sunakom, Kemi Badenoch i Penny Mordaunt.

alt

Upitana za integritet i poštenje Truss je rekla: "Bila sam uz Borisa Johnsona, naravno, pokrenula sam pitanja s njim nasamo, ali sam ga podržala pri izboru za rukovodstvo.“

"Bila sam dio njegovog kabineta i dugovala sam mu svoju lojalnost."

Činilo se i da je je neposredno kritiziala rezultate ministra finansija i protukandidata za poziciju lidera stranke Rishija Sunaka , rekavši: „Mi se suočavamo s teškim izazovima kao zemlja, najgorom ekonomskom krizom za jednu generaciju, užasnim ratom koji je vodila Rusija u Ukrajini, nakon decenija veoma sporog rasta.

“Sada nije vrijeme za kontinuitet naše trenutne ekonomske politike“.

"Moramo biti hrabri, moramo raditi stvari drugačije, moramo smanjiti poreze, trebamo pokrenuti rast i trebamo osloboditi potencijal svih ljudi širom naše velike zemlje."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...