ŠTA JE "PISAC" HTIO DA KAŽE: Abazović tvrdi da je u Srebrenici održao univerzalan govor, a zastupnica SDP-a Vuksanović-Stanković: da mu ga je napisao Vučić

Na to ga je zastupnica SDP-a pitala zašto se onda izvinjavao majkama Srebrenice kad je imao kosmopolitski duh.

  • Regija

  • 20. Jul. 2022  20. Jul. 2022

  • 2

Na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore premijer Dritan Abazović je odgovarao na pitanja zastupnika. 

Zastupnica SDP-a Draginja Vuksanović- Stanković kazala je Abazoviću da je u Srebrenici napravio historijsku sramotu Crnoj Gori.

On je odgovorio da je njegov govor u Srebrenici bio univerzalan.

- Bio sam i prošle godine u Srebrenici. Kada sam sišao sa bine poljubila me je majka Srebrenice. Hajka se digla jer su izbori u Bosni i Hercegovini. Da ne poznajem te ljude možda bih bio iznenađen. Ja sam pričao o univerzalnim kategorijama. Prva rečenica mi je bila da je ubijeno čovječanstvo. Problem je druge prirode. Problem je što treba kosmopolitski duh premijera Crne Gore ubiti, ne samo u Crnoj Gori. Ja to razumijem, jedan dio javnosti ne razumije. Genocid se desio nad Bošnjacima, i nad ljudima i osuđujem ga. Ne samo u Srebrenici, nego bilo gdje u svijetu, kao i ratne zločine - poručio je.

Na to ga je zastupnica SDP-a pitala zašto se onda izvinjavao majkama Srebrenice kad je imao kosmopolitski duh.

- Vi niste u Srebrenici održali univerzalni govor, no govor koji vam je napisao Aleksandar Vučić. Vama su najbolji odgovor dale Sarajlije, a dat' će vam i država Bosna i Hercegovina. Genocid se vezuje za određene nacije - kazala je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...