BIJELA KUĆA: "Bidenovo zdravstveno stanje se popravilo"

Po O’Connorovim riječima, demokratskom predsjedniku koji radi u karanteni u Bijeloj kući, propisan je i paracetamol, a za svaki slučaj je dobio i pumpicu s lijekom za širenje bronhija.

  • Svijet

  • 22. Jul. 2022  22. Jul. 2022

  • 0

Zdravstveno stanje američkog predsjednika Joea Bidena se popravilo, pošto je u četvrtak bio pozitivan na testu na covid-19, saopćio je u petak njegov osobni ljekar u pismu koje je objavila Bijela kuća.

“Njegovi simptomi su blaži”, napisao je Kevin O’Connor, dodajući da je 79-godišnji lider u četvrtak navečer imao lagano povišenu temperaturu, 37,4 stupnja. Biden se i dalje osjeća umorno, curi mu nos i povremeno kašlje", rekao je ljekar, prenosi novinska agencija HINA.

"Joe Biden se dva puta vakcinisao protiv covida-19 i primio dvije revakcinacije", dodao je O’Connor, rekavši da očekuje da će predsjednik “dobro reagirati” na virusnu infekciju.

“Predsjednik dobro podnosi liječenje”, rekao je, misleći pritom na paxlovid, Pfizerov lijek protiv covida koji je propisao Bidenu.

Po O’Connorovim riječima, demokratskom predsjedniku koji radi u karanteni u Bijeloj kući, propisan je i paracetamol, a za svaki slučaj je dobio i pumpicu s lijekom za širenje bronhija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...