EROL AVDOVIĆ ANALIZIRA: „Kako stvari stoje Christian Schmidt može vrlo lako zapečatiti…“

"Dakako, prije toga - pakovanja kofera, gospodin Schmidt, narednih dana treba odgovoriti da li je sve ovo uradio po nalogu službenog Zagreba nakon što su to aminovale nekoliko vodećih zemalja u PIC-u", poručio je Avdović.

  • Mini market

  • 24. Jul. 2022  

  • 5

Ne stišavaju se reakcije na vijesti o mogućem nametanju Izbornog zakona BiH od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Erol Avdović, bh. novinar koji izvještava iz New Yorka, osvrnuo se na društvenim mrežama na najave nametanja Izbornog zakona u BiH.

„Kako stvari stoje Christian Schmidt može vrlo lako zapečatiti svoju političku karjeri na međunarodnoj pozornici u Bosni ako - neobazirući se bude nametnuo izborni zakon po šnitu HDZ-a. Takve bi promjene ne samo produbile podjele u BiH - već bi ih cementirale.

Dakako, prije toga - pakovanja kofera, gospodin Schmidt, narednih dana treba odgovoriti da li je sve ovo uradio po nalogu službenog Zagreba nakon što su to aminovale nekoliko vodećih zemalja u PIC-u. On to treba potvrditi ili demantovati, iako već mnogo znamo oko toga.

Dakle, ko kada i kako? I zbog čega to rade. Iako, kao što reče Željko Komšić sada znamo zašto to rade. Ali, to ne može proći", poručio je Avdović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...