EURO - NEURO: Sve se drastično promijenilo, evo koliko novca vam treba za jedan prosječan dan na moru u Crnoj Gori…

Cijene hrane, pića, „plažnih setova“, smještaja i dnevnog parkinga, na crnogorskom primorju ovog ljeta skuplje su u odnosu na prošlu godinu.

  • Regija

  • 24. Jul. 2022  

  • 0

Kada ste na moru u Crnoj Gori, spremite se da dnevno iskeširate minimum 70 eura po osobi, za najosnovnije potrebe i želje. Ukoliko je u pitanju četvoročlana porodica, onda su dnevni troškovi daleko veći.

Ako niste smješteni u hotelu u „all-inclusive“ aranžmanu, koji vas košta najmanje 100 eura na dan, potrošićete nešto manje novca.

„Doručkujemo u pekari ili kupimo u prodavnici salamu, sir, pavlaku, jaja, hljeb pa sami napravimo obrok. Iskreno, jeftiniji su pekarski proizvodi nego kad nakupujemo namirnice u radnji, jer je sve preskupo. Ručamo najčešće u nekom restoranu, ali ništa skupocjeno, pastu sa morskim plodovima ili lignje, ponekad riblju čorbu i salatu, kako kad. Uveče odemo na pizzu ili opet nešto napravimo u apartmanu“, priča za Nova.rs Jelena Božulović, iz Kraljeva, koja je sa suprugom i dvoje male djece na odmoru u Petrovcu.

Osim tri obroka dnevno, nijedan dan ne može da prođe bez sladoleda, jutarnje kafe na plaži i bar jednog piva ili čaše vina uz večeru.

CIJENE

Kafa – od 1,50 do 3,5

Gazirana voda – 2,5

Negazirana voda – 3

Pivo – 3 do 5

Vino (čaša) – 5

Rakija – 2,5 do 3

Sladoled – kugla 1,5

Sokovi – 3,5

Smještaj:

Soba – 15 (minimum po osobi)

Apartmani – 50 do 100 (za više osoba)

Plaža:

Dvije ležaljke i suncobran – 10 do 20 eura

Parking – od 5 (dnevna na plažama) do 1,5 po satu u centru gradova na obali

Napomena: Cijene su izražene u eurima

Prosijek troškova – oko 70 eura na dan po osobi

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...