KRENULI NA KUPANJE, PA ZATEKLI GROZAN PRIZOR: Ostaci kurbana bačeni u teško pristupačan kanjon rijeke Rakitnice, jedan od najdubljih klanaca Evrope

Grupa planinara koja se zaputila na kupanje u teško pristupačan kanjon rijeke Rakitnice zatekla je gnusan prizor.

  • Društvo

  • 26. Jul. 2022  

  • 3

Grupa planinara koja se zaputila na kupanje u teško pristupačan kanjon rijeke Rakitnice zatekla je gnusan prizor.

"Zatekli smo vreću kurbanskih iznutrica, pet kurbanskih glava i desetine zglobova. Plan je bio kupanje u ovom dijelu ali je propalo jer je većina bila u vodi. Ostatke smo izbacili iz vode, čisto da ostali koji budu dolazili ne dobiju neke kožne bolesti ili slično. Jesmo li zaslužili bolje?", pitaju se iz Udruženja Avantur koji su na društvenim mrežama objavili ovu informaciju.

Inače, jedna od najvećih pritoka Neretve, rijeka Rakitnica stvorila je 26 km dug, teško pristupačan kanjon, koji razdvaja planine Bjelašnicu i Visočicu, a spaja Bosnu i Hercegovinu.

Riječ je o jednom od najdubljih klanaca Evrope, morfološkom fenomenu i idiličnom čudu divlje prirode koji spada među najznačajnije prirodne znamenitosti BiH, a nalazi se na samo 30-ak kilometara od glavnog grada BiH.

Podsjećamo, odlaganje nusproizvoda klanja u kontejnere komunalnog otpada, kao i odbacivanje u okoliš je zakonom zabranjeno i sankcioniše se u skladu są odredbama Zakona o veterinarstvu BiH novčanom kaznom od 430,00 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...