JELENA TRIVIĆ ČESTITALA DODIKU OTVARANJE PELJEŠKOG MOSTA: "Vjerujem da si srećan kao i tvoji nalogodavci iz Zagreba!"

Zagrebački "Jutarnji list" objavio je jutros tekst o tajnoj operaciji hrvatskih službi kodnog imena "Most" i detalje tajnog dogovora Dodika i Hrvatske

  • Društvo

  • 26. Jul. 2022  26. Jul. 2022

  • 1

"Čestitam Miloradu Dodiku na otvaranju Pelješkog mosta. Vjerujem da je danas srećan, kao i njegovi nalogodavci iz Zagreba", napisala je dopredsjednica PDP-a Jelene Trivić na svom Facebook profilu. 

"Кada u oktobru okonča svoju političku karijeru, Dodik će ostati upamćen isključivo po zastupanju hrvatskih interesa i po tome što je za vrijeme njegovog korumpiranog režima Republiku Srpsku napustila trećina stanovništva", napisala je Jelena Trivić, potaknuta današnjim tekstovima u hrvatskim medijima u kojim se otkriva kako su hrvatske vlasti iskoristile Dodika u izgradnji Pelješkog mosta.  

Zagrebački "Jutarnji list" objavio je jutros tekst o tajnoj operaciji hrvatskih službi kodnog imena "Most" i detalje tajnog dogovora Dodika i Hrvatske, pozadinu njegovog potezanja vitalnog nacionalnog interesa u Narodnoj skupštini Republike Srpske i stavljanja "veta" na Tužbu i spor koji je Federacija BiH, prije svega bošnjačke stranke, namjeravale pokrenuti pred međunarodnim sudovima protiv Hrvatske zbog gradnje Pelješkog mosta. 

"Jutarnji list" otkriva kako je Dodik u Zagrebu dogovorio da "vetom" u Narodnoj skupštini Republike Srpske zaštiti Hrvate i omogući početak radova, a da sa gradnjom Pelješkog mosta počne i izgradnja mosta preko Save na Gradišci, koji je Hrvatska godinama ranije opstruirala, kako bi se autocesta Banja Luka – Gradiška povezala s autocestom Beograd – Zagreb, te da na radovima budu angažirane firme bliske Dodiku i vlastima Republike Srpske. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...