HAOS U SRBIJI: Udari groma izazvali požare, ulice poplavljene, a građani bez struje

Kako navode vatrogasci, situacija je pod kontrolom.

  • Regija

  • 30. Jul. 2022  30. Jul. 2022

  • 0

Leskovački vatrogasci su u prethodnih sat vremena gasili nekoliko požara od posljedica udara groma nakon nevremena koje je protutnjalo kroz Leskovac, potvrđeno je medijima u Srbiji u Sektoru za vanredne situacije.

Grom je udario u stambeni objekat u selu Gložane, ali i u Orašju, prenosi Radiosarajevo.ba.

Kako navode vatrogasci, situacija je pod kontrolom.

Inače, dio građana koji žive u Svetoilijskoj i Ulici Miloša Obilića su ostali bez struje nakon što je pod naletom vjetra došlo do varničenja kablova i energetskog pražnjenja, pišu srbijanski mediji.

Naoblačenje koje je prvo zahvatilo sjeverne krajeve Srbije, stiglo je i na šire područje Beograda, a pojedine dijelove prijestonice pogodilo je snažno nevrijeme.

Jak grad je padao je u Čačku, Kragujevcu i okolini. Grad je padao na teritoriji Velikog Gradišta i dijelovima Srema, oko Alibunara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...