"U PONOĆ OČEKUJEMO RAZGOVOR SA KOMADANTOM KFORA": Vanredno oglašavanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o situaciji na KiM

"Nadam se da će noćas ili sutra doći do deeskalacije situacije", rekao je on.

  • Regija

  • 31. Jul. 2022  01. Avg. 2022

  • 0

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se nada skoroj deeskalaciji situacije na Kosovu i Metohiji.

"Mi smo sada završili sastanak u Generalštabu, ono što je bilo važno jeste da je razgovor protekao mirno. Prije svega u razmjeni informacija, jer je bilo mnogo dezinformacija, a u ponoć očekujemo razgovor sa komandantom KFOR-a sa Goranom Rakićem i predstavnicima Srba. Molili smo međunarodne institucije da utiču na albansku stranu da odlože odluke prije nego sto se nađemo ponovo u Briselu i da sve rješavamo mirnim putem. Nadam se da će noćas ili sutra doći do deeskalacije situacije", rekao je on.

"Veliko hvala Srbima sa KiM zbog uzdržanosti ihrabrosti. Predstoji nam najteža politička borba. Hvala što čuvate srpsko ime i prezime na KiM. Želim da zahvalim onima koji su podržali Srbiju", rekao je Vučić i dodao da se radi na smirivanju svega.

"Bez obzira na to koliko teško bilo, predaje neće biti, pobijedit ćeSrbija", naglasio je Vučić u telefonskom uključenju za TV Pink.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...