OGLASIO SE RAMZAN KADIROV O STANJU NA KOSOVU: Za sve je optužio NATO...

Lider Čečenije je reagovao na dramatičnu bezbjednosnu situaciju na Kosovu.

  • Regija

  • 01. Avg. 2022  

  • 1

Povodom bezbjednosne situacije na sjeveru Kosova koja je napeta, oglasio se i čečenski lider Ramzan Kadirov, koji je na svom Telegram kanalu naveo da zajedno sa svima prati Srbiju i Kosovo.

"Ovo je veoma složena situacija u kojoj postoji treća strana huškača, NATO. Po ovom pitanju je nemoguće stati na stranu ni Srba ni Kosovara, ali postoji nedvosmislen stav koji i jedni i drugi treba da zauzmu. A ova pozicija, što je čudno, nije politička, već vjerska", naveo je Kadirov.

On zatim ističe da je Srbija država koja je otvoreno podržala Rusiju "u borbi protiv nacizma i satanizma u Ukrajini".

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koga dobro poznajem, odlično razumije šta je NATO i kojim metodama alijansa raspiruje sukobe. Cijeli NATO blok pokušava da iskvari zemlje sa tradicionalnim vrijednostima u gomilu zlih ljudi sa životinjskim instinktima bez vjere i časti. I nema sumnje da muslimani u ovoj specijalnoj operaciji protiv Iblisovih pristalica igraju važnu, ideološku i duhovnu ulogu protivdejstva", piše još Kadirov, pa nastavlja:

"Shvativši da u Ukrajini njihovi planovi propadaju, zapadna alijansa je odlučila da pocijepa ranu koja je zarastala na Balkanu. A dvostruko je uvredljivo što su na jednoj od strana, na koju huška NATO, kosovski muslimani. Zvanični razlog izbijanja sukoba je toliko smiješan i banalan da nema sumnje u podstrekivanje spolja", napisao je.

"Dok će se Balkan boriti među sobom, cijeli Zapad će stajati iza i davati patrone, ali živjeti u miru, povremeno protestujući protiv kršenja prava satanista, diktirajući svoje prioritete svijetu". smatra Kadirov.

"Zapamtite, za pristalice Sotone je korisno da vjernike suprotstave među sobom pod bilo kojim izgovorom. Pozivam Srbe i kosovske Albance da izbace NATO iz jednačine i razmišljaju o svojoj budućnosti. I tada će doći do razumijevanja problema i njegovog rješenja. Postoje odlični primjeri suživota u harmoniji različitih vjera i nacionalnosti. Ali nema primjera dobrog suživota sa NATO intervencionistima", zaključio je čečenski lider.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...