EPIDEMIOLOGINJA AĆIMOVIĆ UPOZORAVA: “Mnogo je više pozitivnih na Covid nego ono što dobijamo kroz testiranja”

Interes za vakcinaciju u porastu.

  • Zdravlje

  • 02. Avg. 2022  02. Avg. 2022

  • 1

Jela Aćimović, epidemiologinja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske kazala je da je broj novooboljelih, hospitaliziranih od Covid-19 u porastu.

Aćimović je pojasnila da se mi nalazimo u jednom novom talasu odnosno da se bilježi povećanje broja oboljelih, hospitaliziranih kao i svih parametara koje prate zdravstveni radnici.

“Vidite da imamo veliki procenat pozitivnosti među testiranim to znači da je mnogo više pozitivnih nego ono što dobijamo kroz testiranja. Vjerovatno je mnogo ljudi koji imaju blage slike pa se možda ne jave u zdravstvene ustanove i ne testiraju se”, kazala je Aćimović za N1.

Kada je riječ o četvrtoj dozi vakcine, Aćimović kaže da su izdate preporuke da se izdaju onima koji su imunokompromitovanii da je interes za vakcinaciju u porastu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...