BURNO U CRNOJ GORI: Patrijarh Porfirije nenajavljeno sletio u Podgoricu, počelo okupljanje građana u Podgorici, traže od premijera Abazovića…

Policija je tokom sinoćnjeg okupljanja pokušala da onemogući građane i novinare, no nakon sat vremena su uklonili blokade i počeli sa legitimiranjem građana.

  • Regija

  • 03. Avg. 2022  03. Avg. 2022

  • 1

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirijem sletio je jutros na podgorički aerodrom - saznaje Pobjeda, kao i da se očekuje potpisivanje "temeljnog ugovora" sa SPC.

Povratak za Beograd je zakazan već za 10:15 sati.

Zvanične najave posjete Porfirija Crnoj Gori nema. Ova informacija nije zvanično saopštena ni iz Vlade, dok je redovna sjednica zakazana u 11 sati.

Podsjećamo, Pobjeda je u nedjelju 31. jula objavila saznanja iz više beogradskih izvora da će potpisivanje "temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve" biti organizovano u srijedu 3. augusta, u Vili "Gorica" u Podgorici, a ugovor će potpisati crnogorski premijer Dritan Abazović i srpski patrijarh Porfirije.

PROTESTI ISPRED VILE GORICA

Podsjećamo, sinoć se grupa građana okupila ispred Vile "Gorica" da izrazi protest povodom potpisivanja ovog akta.

Ministar pravde Marko Kovač sinoć je u izjavi za Javni servis rekao da će Temeljni ugovor sa SPC bitipotpisan u prvoj polovini avgusta, ne precizirajući tačan datum.

Kovač je kazao i da ne vidi potrebu da se nešto mijenja u tekstu Temeljnog ugovora, koji je Vlada usvojila.

- Ja ne vidim potrebu da se bilo šta mijenja u ovom tekstu Temeljnog ugovora, osim određenih lektorskih izmjena- kazao je Kovač.

Dodaje i da ne zna tačan datum potpisivanje, ali navodi da se to može očekivati u narednim danima.

Grupa građana koja se protivi potpisivanju ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom počela je s novim okupljanjem u Podgorici ispred Vile Gorica, a kako javlja novinar Portala Analitika, i dalje je na snazi legitimacija građana.

Okupljeni građani zahtijevaju da premijer Crne Gore Dritan Abazović javno saopći datum tokom kojeg će biti potpisan Ugovor, a organizatori su prethodno najavili da će se okupljati sve dok datum potpisivanja ugovora ne bude objavljen.

Podsjetimo, policija je tokom sinoćnjeg okupljanja pokušala da onemogući građane i novinare, no nakon sat vremena su uklonili blokade i počeli sa legitimiranjem građana.

Grupa građana se sinoć razišla oko ponoći, i najavila novo okupljanje za danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...