NAKON POTPISIVANJA TEMELJNOG UGOVORA: Crnogorci izašli na proteste - "Ovo je na štetu svih..."

Nekoliko desetina građana protestovalo je jutros u blizini Vile Gorica u Podgorici, zbog potpisivanja temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

  • Regija

  • 03. Avg. 2022  03. Avg. 2022

  • 2

Nekoliko desetina građana protestovalo je jutros u blizini Vile Gorica u Podgorici, zbog potpisivanja temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Temeljni ugovor su jutros u 10 sati potpisali premijer Crne Gore Dritan Abazović i patrijarh SPC Porfirije.

Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković rekao je novinarima ispred Vile Gorica da je Abazović danas pokazao da vodi netransparentnu politiku i da prema građanima postupa na podmukao način. 

"To ne radi Vlada koja tvrdi da je transparentna. Abazović ne drži do mišljenja stručne javnosti. Ovo je sve otvorenija diktatura Abazovića. Ovo nisu interesi građana. Ovo nije ni interes Srba u Crnoj Gori. Crnogorski narod pruža im ruku da gradimo stabilniju, evropsku Crnu Goru", rekao je Zeković.

On je rekao da su okupljeni građani protiv otimanja crnogorske kulturne baštine i falsifikovanja nacionalne istorije.

"Ovo je na štetu svih u Crnoj Gori. Ovo je jasan signal svima da je vrijeme da se stvara široki demokratski front".

Demokratska partija socijalista (DPS) najavila je danas da pokreće inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore.

Iz te partije su saopštili da je inicijativa otvorena za sve one koji takođe smatraju da se Vlada neodgovorno odnosi prema nacionalnim interesima Crne Gore.

"Danas potpisani Ugovor, koji je protivan Ustavu Crne Gore biće suspendovan odmah nakon izbora nove Vlade", poručuju iz DPS-a.

(AA)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...